Veríme, že ste na našich stránkach našli informácie, ktoré ste potrebovali. Všetky články, ktoré ste čítali, by nebolo možné vytvoriť aj bez vašej finančnej podpory. Ďakujeme, že prispievate.
Názov účtu: Porážka.sk, Číslo účtu: 1242441006/1111, IBAN: SK9711110000001242441006
Ak máte všeobecným lekárom predpísanú antikoagulačnú diétu (klikni tu), diabetickú diétu (klikni tu), kliknte si, prosím, na odkaz.
Šmakounový nákyp
Ingrediencie:
1 balenie sladkého ochuteného šmakouna (Šmakoun je plnohodnotná potravina vyrobená tepelnou úpravou čistého vaječného bielku originálnou, patentovou chránenou českou technológiou. Vyznačuje sa výhodnými výživovými vlastnosťami s vysokým obsahom kvalitnej živočíšnej bielkoviny, minimum tukov, cukrov, cholesterolu, lepku a s nízkou energiou. Je ideálny na varenie – je ho možné použiť v celej rade bežných a obvyklých jedál. Ľahko sa delí, strúha, krája, melie – dá sa tepelne spracovať- zapiecť, restovať, dusiť a variť. Je vhodný pre diabetikov, celiatikov, seniorov aj deti, pre profesionálnych športovcov a všetkých ľudí, ktorí chcú niečo spraviť so svojim jedálničkom. Šmakouna oceňujú a doporučujú výživoví poradcovia a odborníci na výživu.) http://smakoun.sk/co-je-smakoun/
200 g bieleho gréckeho jogurtu
4 vajíčka
chai tea korenie (Môžete si spraviť aj doma použitím týchto ingrediencií: 2 lyžičky mletej škorice, 2 lyžičky sušeného zázvoru, 1 lyžička kardamónu, 1 lyžička klinčekov, 1/4 lyžičky muškátového oriešku,1/4 lyžičky nového korenia)
citrónová šťava
hrsť sušených hrozienok
hrsť mrazených jahôd
50 g masla
4 lyžice kakaa
100 g xylitolu
Postup:
Tento recept je veľmi nenáročný a rýchly na prípravu.
Šmakouna si rozmixujeme a pridáme biely grécky jogurt. Všetko premiešame. Postupne si do zmesi primiešavame 4 žĺtka, mäkké maslo, citrónovú štavu a xylitol. Hrozienka namočíme do studenej vody, kým pripravujeme nákyp. Oddelené bielka so štipkou soli vyšľaháme na sneh. Ten potom pridáme do hotovej zmesi.
Vymastíme si troškou masla sklenú misu na pečenie a zľahka posypeme zhruba 1 lyžičkou bezlepkovej alebo mandľovej múky, aby sa nám nákyp neprilepil ku dnu a bokom misy. Nalejeme tri štvrtiny zmesi do pripravenej nádoby. Do zvyšnej si pridáme kakao a poriadne rozmiešame. Následne ho rovnomerne prilejeme po celej dĺžke do už naliatej zmesi v miske. Rovnomerne popodávame jahody a hrozienka. Všetko z vrchu posypeme chai tea korením a dáme piecť do vyhriatej trúby na 180°C zhruba na jednu hodinu. Hotový nákyp môžeme pokvapkať javorovým alebo slivkovým bio hustým sirupom.
Pridať nový komentár