Hlavným cieľom je výrazné zníženie príjmu cholesterolu v potrave pod 300mg/deň (v ťažších prípadoch na 200mg/den). Zdrojom cholesterolu sú iba potraviny živočíšneho pôvodu. Nízkocholesterolová diéta je účinná iba spolu s ďalšími opatreniami – redukciou hmotnosti, cvičením, zákazom fajčenia, obmedzením stresu. Dôležité je zníženie celkového podielu tuku na maximálne 30% celkovej dennej energetickej dávky, cukry by mali tvoriť 55-58% dennej dávky a prijímané by mali byť vo forme polysacharidov (výrobky z tmavej múky, cereálie, zemiaky, strukoviny), bielkoviny by mali predstavovať 15-18% energetického príjmu.
Prečítajte si prílohu.
Veríme, že ste na našich stránkach našli informácie, ktoré ste potrebovali. Všetky články, ktoré ste čítali, by nebolo možné vytvoriť aj bez vašej finančnej podpory. Ďakujeme, že prispievate.
Názov účtu: Porážka.sk, Číslo účtu: 1242441006/1111, IBAN: SK9711110000001242441006
Pridať nový komentár