Šmakounový nákyp

Veríme, že ste na našich stránkach našli informácie, ktoré ste potrebovali.  Všetky články, ktoré ste čítali, by nebolo možné vytvoriť aj bez vašej finančnej podpory. Ďakujeme, že prispievate.

Názov účtu: Porážka.sk, Číslo účtu:  1242441006/1111,   IBAN: SK9711110000001242441006

 

Ak máte všeobecným lekárom predpísanú antikoagulačnú diétu (klikni tu)diabetickú diétu (klikni tu), kliknte si, prosím, na odkaz.

 

 

Šmakounový nákyp

Ingrediencie:

1 balenie sladkého ochuteného šmakouna (Šmakoun je plnohodnotná potravina vyrobená tepelnou úpravou čistého vaječného bielku originálnou, patentovou chránenou českou technológiou. Vyznačuje sa výhodnými výživovými vlastnosťami s vysokým obsahom kvalitnej živočíšnej bielkoviny, minimum tukov, cukrov, cholesterolu, lepku a s nízkou energiou. Je ideálny na varenie – je ho možné použiť v celej rade bežných a obvyklých jedál. Ľahko sa delí, strúha, krája, melie – dá sa tepelne spracovať- zapiecť, restovať, dusiť a variť. Je vhodný pre diabetikov, celiatikov, seniorov aj deti, pre profesionálnych športovcov a všetkých ľudí, ktorí chcú niečo spraviť so svojim jedálničkom. Šmakouna oceňujú a doporučujú výživoví poradcovia a odborníci na výživu.) http://smakoun.sk/co-je-smakoun/

200 g bieleho gréckeho jogurtu

4 vajíčka

chai tea korenie (Môžete si spraviť aj doma použitím týchto ingrediencií: 2 lyžičky mletej škorice, 2 lyžičky sušeného zázvoru, 1 lyžička kardamónu, 1 lyžička klinčekov, 1/4 lyžičky muškátového oriešku,1/4 lyžičky nového korenia)

citrónová šťava

hrsť sušených hrozienok

hrsť mrazených jahôd

50 g masla

4 lyžice kakaa

100 g xylitolu

Postup:

Tento recept je veľmi nenáročný a rýchly na prípravu.

Šmakouna si rozmixujeme a pridáme biely grécky jogurt. Všetko premiešame. Postupne si do zmesi primiešavame 4 žĺtka, mäkké maslo, citrónovú štavu a xylitol. Hrozienka namočíme do studenej vody, kým pripravujeme nákyp. Oddelené bielka so štipkou soli vyšľaháme na sneh. Ten potom pridáme do hotovej zmesi.

Vymastíme si troškou masla sklenú misu na pečenie a zľahka posypeme zhruba 1 lyžičkou bezlepkovej alebo mandľovej múky, aby sa nám nákyp neprilepil ku dnu a bokom misy. Nalejeme tri štvrtiny zmesi do pripravenej nádoby. Do zvyšnej si pridáme kakao a poriadne rozmiešame. Následne ho rovnomerne prilejeme po celej dĺžke do už naliatej zmesi v miske. Rovnomerne popodávame jahody a hrozienka. Všetko z vrchu posypeme chai tea korením a dáme piecť do vyhriatej trúby na 180°C zhruba na jednu hodinu. Hotový nákyp môžeme pokvapkať javorovým alebo slivkovým bio hustým sirupom.